Freelance opdracht: Projectleider Asset
Rowica Services BV
Schiedam, , Nederland

Bedrijfsprofiel
Projectleider Asset


col-narrow-left

Geplaatst

06.02.2018

Categorieën

Overige diensten

Inzet

Fulltime
col-narrow-right

Uurtarief

Locatie

Utrecht, UT

Aantal views

216
col-wide

Omschrijving opdracht

Rowica is voor een klant van haar op zoek naar een Projectleider Asset.
 
De opdracht:
Heb jij zin in een nieuwe uitdaging met verantwoordelijkheid en afwisseling in een dynamisch omgeving? Dan kan je aan de slag bij onze klant de Provincie Utrecht als projectleider Asset. Onze klant heeft jouw hulp nodig om de toekomst verder vorm te geven. Je komt te werken binnen het domein Mobiliteit. Binnen dit domein zijn alle op mobiliteit gerichte werkzaamheden samengevoegd, zowel beleid als uitvoering. Onze kernwaarden zijn dat we elkaars talenten benutten, vernieuwend zijn en toegevoegde waarde voor collega's en omgeving hebben.
 
De projectorganisatie Uithoflijn (POUHL) en andere projecten zoals de Nieuwe Tram Remise leveren in het kader van de aanleg van de nieuwe tramlijn de Uithoflijn nieuwe of aangepaste assets op. Het project Ontvangst Assets is de intermediair tussen de projectorganisaties en de beheerorganisatie. Zij zorgt ervoor dat de assets succesvol in beheer kunnen worden genomen. Als projectleider Asset voer je de projectleiding over het project Ontvangst Assets. Je bent daarmee verantwoordelijk voor het coördineren en aansturen van het gehele opleveringsproces namens de beheerder van de tram. Je draagt zorg voor de afstemming van de werkzaamheden en planning en stemt deze af met de stakeholders, waaronder de projectorganisatie, de beheerders en de opdrachtgever. Je zorgt voor samenwerking met diverse betrokkenen zoals POUHL en de beheersorganisatie.
 
Daarnaast ben je specifiek verantwoordelijk voor één van de deelprojecten binnen het project: het Opleverloket. Dit betreft het begeleiden van de technische oplevering van POUHL, voor zover het de opleveringsdossiers betreft. Samen met de collega’s van de andere deelprojecten (het Safetyloket en het Juridisch loket) zorg je ervoor dat er in zijn volledigheid de indienststellingsvergunningen succesvol verkregen kunnen worden. Dit uiteraard binnen de daarvoor gestelde planning en het in technische zin naar behoren opleveren van het project. 
 
Verder laat je het werkplan opstellen en deel je de werkzaamheden op in werkpakketten waarbij de planning leidend is. De werkpakketten dienen zo ingericht te zijn dat de voortgang van de werkzaamheden helder en simpel gemonitord kunnen worden. Een maandelijkse rapportage behoort tot het werkpakket. Je stelt eventuele blinde vlekken vast bij oplevering van het project/systeem en pakt dit samen met collega’s en projectorganisatie proactief op. De projectorganisatie Uithoflijn is verantwoordelijk voor de realisatie van het project alsmede de verificatie en validatie van het systeem zodat tijdig een werkend tram- en openbaar vervoersysteem ontstaat. Het toetsen van deze verificatie en validatie namens de eind beheerder alsmede het laten toetsen van het opgeleverde aan het IPvE en vraagspecificatie behoort tot deze opdracht. Ook laat je het toetsen en technische inspecties van het op te leveren systeem plaatsvinden. Tenslotte pak je vanuit de eindbeheerder van de bestaande restpunten, risicolijsten en VTW’s op en zorgt dat hiervoor oplossingen komen.

Gezocht profiel

De eisen:
Wij zoeken een enthousiaste, stressbestendige en communicatief vaardige persoonlijkheid met een afgeronde HBO-opleiding. Het is jouw taak om de omgeving zo goed mogelijk te faciliteren en te leiden. Met het team werk je aan een goede aansluiting op de behoeften, waarbij het je flexibel kan inspelen op eventuele vragen/problemen. Je bent empathisch en goed in het herkennen en versterken van intrinsieke motivatie bij mensen. Je bent iemand die faciliterend naar het team is, je ontzorgt, creëert rust en bent besluitvaardig. Het leveren van een hoge kwaliteit op alle fronten staat bij jou voorop. Verder heb je minimaal 5 jaar werkervaring met de technische aansturing, realisatie en oplevering van projecten. Ook beschik je over minimaal 5 jaar ervaring met het managen van contracten. Je werkt gestructureerd naar doelstellingen toe. Tenminste 3 jaar werkervaring met UAV-gc projecten is vereist, evenals het aansturen van teams met meerdere technische disciplines rondom de realisatie en oplevering van projecten. Tenslotte is eventuele werkervaring met technische aansturing, realisatie, oplevering van (light)rail projecten en het managen van contracten voor (light)rail contracten wenselijk. Kortom; Een uitdaging die vraagt om een spin in het web die stevig in zijn of haar schoenen staat.